-  شامگاه روز 21 آبان ماه 1396 در ساعت 21:48:16 به وقت محلی زمین لرزه شدیدی با بزرگای گزارش شده 7/3 در غرب کشور به وقوع  پیوست (http://www.bhrc.ac.ir/news/ID/8197)
-  رومرکز این رویداد ناحیه ای در مجاورت شهرستان سرپل ذهاب در استان کرمانشاه و پیرامون مرز ایران و عراق بوده است (همان مرجع)
-  حداکثر شتاب از این زمین لرزه در ایستگاه سرپل ذهاب ثبت شده است . این شتاب در مولفه های افقی به حدود 700 سانتی متر بر مجذور ثانیه و بر روی شتاب قائم حدود 400 سانتی متر بر مجذور ثانیه رسیده است (همان مرجع)
-  دستگاههای شتابنگار در 99 ایستگاه کشور این زله را ثبت کرده اند (http://smd.bhrc.ac.ir/Portal/fa/BigQuakes/Details/125)
-   شتاب ثبت شده در ایستگاه سرپل ذهاب ( T=553 cm/s2, V=385cm/s2 , L=684 cm/s2) می باشد (لازم به توضیح است سرعت موج برشی خاک در ایستگاه سرپل ذهاب 619 متر بر ثانیه می باشد)و شتاب مبناطرح شهر سرپل ذهاب با پهنه خطر پذیری نسبی زیاد (A=0/30) و با توجه به ضریب بازتاب B(در حدود 0/7 ثانیه مربوط با ساختمان بنتی 7 طبقه)، مقدار شتاب روی زمین  در آن  (با در نظر گرفتن نوع خاک)بین  0/4 تا 0/8 شتاب جاذبه می تواند متغیر باشد.
-  ساختمان های مسکن مهر در این شهر از نظر سازه رفتار نسبتا خوبی در برابر این شتاب داشته اند و هیچ گونه تخریب کلی و یا سقوط طبقات در آنهاگزارش نشده است. یکی از دلایل آن می تواند شکل پذیری خوب این سازه ها و جذب انرژی با توجه به شکل پذیری قاب های سازه ای آنها باشد.
-  می توان پیش بینی کرد که این تغییر شکل زیاد باعث دریف بالای 0/02ارتفاع  در این سازه ها را گردیده است که دلیل اصلی خرابی و ریزش نما های آنها گشته است. این مقدار برای زله سطح بهره برداری 0/005 تا 0/008 ارتفاع طبقه می باشد تا از خسارت به نما و اتصالات غیر سازه ای جلو گیری گردد. همانطور که در بالا ذکر شده با توجه به شتاب زله در این شهر، تغییر شکل نسبی طبقات این سازه احتمالا به مراتب بالا تر از مقادیر آیین نامه ای بوده است.
-  عدم رعایت روش های استاندارد در  اتصال این دیوارها با سازه ساختمان باعث این خرابی ها گشته است که متاسفانه این رویه در اکثر ساختمان های شخصی ساز کشور وجود دارد و مختص مسکن های مهر نمی باشد.
-  ساختمان های مسکن مهر سرپل ذهاب که در عکس های منتشر شده در فضای مجازی دیده می شوند ساختمان های بتنی 7 طبقه  می باشند که که طبق استاندارد 2800 ارتعاشی حدود 0/7 ثانیه  دارند (البته واقعی می تواند متفاوت باشد). برای بررسی خرابی این سازه ها می بایست محتوی فرکانسی امواج ثبت شده در این شهر بررسی گردد. 
-  مقایسه رفتار ساختمان های مسکن مهر در شهر سرپل ذهاب در مجاورت کانون زله و با شتاب افقی حدود 0/7شتاب جاذبه با ساختمان های شهر های دیگر مثل کرمانشاه (120 کیلومتری سرپل ذهاب) با شتاب ثبت شده 0/056 شتاب جاذبه نمی تواند معیار درستی برای مقایسه باشد. بیشنه شتاب افقی در سرپل ذهاب 12/5 برابر و بیشینه شتاب قائم در این شهر 19/25 برابر شهر کرمانشاه می باشد.( http://smd.bhrc.ac.ir/Portal/fa/Records/Details/7292?c=12104)
-  با توجه به مطالب بالا بنظر می آید بحث های موجود در فضای مجازی کارشناسی نبوده و بیشتر برپایه موج های ی و عدم اطلاع گویندگان آن در خصوص ماهیت این زله و دلایل فنی خرابی های گسترده این زله می باشد.
-  لازم است کارشناسان امر پس از پایان هیجانات موجود در جامعه و پایان اسکان اولیه آسیب دیدگان این زله، فارغ از دیدگاه های ی و تنها با توجه به داده ها و اطلاعات فنی نسبت به بررسی این خسارات، گزارشات خود را تهیه نموده و در اختیار عموم قرار دهند.

علی نیوشا- دکتری زله


مشخصات

تبلیغات

محل تبلیغات شما
محل تبلیغات شما محل تبلیغات شما

آخرین وبلاگ ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

Nick Beautiful dreams come true Kabota_masafati سومٰا | SOOMA نايلکس مفلسانیم و هوای می و مطرب داریم. گجت های پوشیدنی